У сучасному світі, особливим попитом користуються напівфабрикати. Але що заважає приготувати якісний, смачний, а головне корисний напівфабрикат в домашніх умовах?
Інгредієнти
індиче філе – 400 г | |
яйце – 1 шт. | |
панірувальні сухарі – 150 г | |
масло рослинне – 200 мл для смаження | |
кріп – за смаком | |
часник – 2 зубчики | |
картопля – 1 шт. |
Смажені котлети – одне з найбільш смачних, практичних, універсальних страв. Технологій приготування величезна кількість. Котлети можна запекти в духовці, підсмажити на сковороді, приготувати на пару, згасити в підливі. Найбільш популярним рецептом у повсякденному побуті є котлети з індички, підсмажені на сковороді. Досить слідувати моїм підказок, і рум’яні котлетки порадують ваших домочадців. Смак індичих котлет, приготованих за даної технології, дуже нагадує дивовижні, повітряні котлетки ресторанів фаст-фуд. Божественний аромат, яким сусіди насолоджуються в процесі приготування – непередаваний.
Основне завдання – це правильний склад і якість інгредієнтів. Якість фаршу відіграє важливу роль. На вибір індичого фаршу я витрачаю досить багато часу. Намагаюся купувати тільки продукти домашнього виробництва. Увага: Не використовуйте заморожений фарш для приготування котлет! Смак, після розморожування, значно відрізняється. Домогосподарки з тривалим стажем, напевно зробили висновок, що приготувати фарш самостійно, значно економніше і практичніше. У покупної, магазинний фарш не завжди додають свіжі продукти вищого сорту. Попрацювавши електричної або механічної м’ясорубкою, ми отримуємо якісний продукт.
Готувати котлети ми будемо для чотирьох. Дане блюдо далеко не дієтичне і не входить в розділ «Правильне харчування», але побалувати сімейство іноді дуже хочеться.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі необхідні продукти, очистимо овочі. Індиче м’ясо пропустимо через м’ясорубку.Цибуля нашинкуем і додамо в загальну масу. Я не цибулю перемолоти на м’ясорубці. Значно смачніше, коли шматочки піджаристого лучка, трапляються в готовому блюді.
Часник пропустимо через прес, додати до фаршу. Посолимо і поперчимо. Ретельно перемішати.
Картоплю натираємо на дрібній тертці і додаємо до м’яса.
Для краси та аромату я використовую дрібно рубаний кріп. Готову страву ефектно виглядає не тільки зовні, але і всередині. Завжди намагаюся робити заготовки для зимового періоду. Зелень – це завжди аромат і свіжість.
Вбиваємо яйце, добре перемішуємо. Я додаю ще трохи чорного меленого перцю. Головний секрет приготування смачного фаршу – це технологія. Відбивати фарш необхідно не менше 10 хвилин. В ідеалі, можна помістити готовий фарш в пакет і гарненько побити об стіл. Ще раз перемішати. Переходимо до приготування панірування.
Сьогодні я буду використовувати тільки панірувальні сухарі. По цьому, достатньо просто висипати сухарі в миску.
За допомогою столової ложки формуємо невеликі коржі, обвалюємо в сухарях. Після кожної сформованої котлети, я ополіскую руки водою. Можна поставити поруч таз з водою кімнатної температури і занурювати руки. Руки повинні бути вологими, таким чином, котлети не будуть липнути.
У добре розігріту сковороду додаємо рослинне масло. Нагріваємо олію і викладаємо котлети.
Обсмажуємо котлети по 3-4 хвилини з кожного боку. Якщо скоринка схопилася, можна сміливо перегортати. Цю процедуру проробимо з іншими коржами. Смажити котлети слід на помірному вогні. Використовуючи дану технологію смаження, ви не тільки збережете всі соки, але і зовнішній вигляд також залишиться чудовим.
Приготувати индюшиные котлетки за моїм рецептом зовсім не складно. Подавати готові котлети можна як самостійне блюдо, так і з овочевим гарніром, макаронними виробами, кашами. Щоб урізноманітнити щоденне меню, достатньо змінити начинку. Всередину котлет можна додавати: яйця, сир, перець, чорнослив і т. д. Включайте фантазію, уяву, втілюйте свої мрії в реальність. Харчуйтеся смачно і правильно! Насолоджуйтеся процесом приготування!