Що ж таке пончик? Багато хто з Вас порахують, що це просто пиріжок з діркою, але, згідно з історії, пончики бувають і без неї. Сьогодні ми поласуємо пончиками з ягодами!
Інгредієнти
Дріжджове тісто – 1 кг | |
Ягоди – 200 гр | |
Рослинна олія – 200 мл | |
Цукрова пудра – 7 ч. л. |
Деякі різновиди пончиків припускають начинку всередині себе: варення, джем, повидло, фрукти, ягоди і т. д. Але чому всім запам’ятовується саме торообразное отвір всередині виробу? – над цим питанням можуть думати навіть десятки філософів і для того, щоб відповісти їм знадобляться, може бути, навіть декілька років. А для чого ж потрібна ця дірка? – Її придумали, щоб спритно діставати пиріжок з киплячого масла.
Дуже цікаво, що пончик є національною стравою багатьох країн, таких як Росія, Польща, Америка, Франція, Норвегія, Німеччина, Ізраїль та ін В США навіть з 1938 року відзначається національне свято щороку в першу п’ятницю червня в честь цієї страви. Але що ж все-таки таке цей пончик? – Це солодкий пиріжок, смажений в олії. Інша назва, застосовувалася до нього – це пампушка.
Давайте тепер розберемося в технології приготування смажених пампушок. Отже, для початку нам слід визначитися, якими вони будуть: з начинкою або без, а якщо з начинкою, тоді з якою саме. Я ж Вам пропоную сьогодні приготувати смажені пончики по-вегетаріанськи з ягідною начинкою і без неї. Чому ж моє блюдо так голосно кричить, що воно вегетаріанське? – Секрет простий. У приготуванні опарного тесту не використовуються ні яйця, ні молоко, ні вершкове масло.
Отже, ось рецепт цього тесту.
Беремо склянку просіяного борошна, змішуємо з 7 гр. швидких дріжджів, 1 ст. л. цукрового піску і 1/2 ч. л. солі, додаємо 500 мл води і перемішуємо. Даємо тісту постояти 15-20 хвилин додаємо 10 мл рослинного масла. Чекаємо на 1 годину. Вимішуємо. Тісто готове. Пора б приступити до приготування! А про те, як приготувати смажені пончики по-вегетаріанськи я пропоную подивитися кроки нижче.
Покроковий рецепт
Для початку готуємо ягоди. Їх можна купити або ж самостійно зібрати (замість ягід можна використовувати варення). Так само повинно бути і тісто готове.
Скачуємо тісто ковбаскою і нарізаємо на порційні шматочки. Кожен шматок розкачуємо.
Викладаємо ягоди в центр тіста і накриваємо зверху другим шаром. Приминаем краю, формуємо заготовку для потрібного виду і відрізаємо зайве. Так само можна сформувати і звичайні пампушки без начинки. Для цього з розкатаного тіста в центрі слід вийняти гурток меншого діаметру.
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо з двох сторін на ньому наші пончики. У завершенні посипаємо їх цукровою пудрою, яку так само можна зробити з цукрового піску за допомогою кавомолки. Смажені пончики по-вегетаріанськи готові. Приємного апетиту!