Можна брати будь-які овочі і морепродукти, головне правило: все повинно бути обсмажене швидко на дуже гарячій сковороді вок без кришки. На виході виходить щось на кшталт ризотты
Інгредієнти
Рис (розсипчасті сорту) – 250 гр | |
Морепродукти – 100 гр | |
Перець червоний – 1/2 шт | |
Перець жовтий – 1/2 | |
Цукіні – 1 шт | |
Оливкова олія – 4 ст. л. | |
Цукор – 1 ст. л. | |
Соєвий соус – 4 ст. л. | |
Рибний соус – 1 ч. л. | |
Сіль – За смаком | |
Перець – За смаком | |
Маленька луковичка – 1 шт |
Дуже смачне блюдо, на приготування якого знадобиться зовсім небагато часу
Покроковий рецепт
Відварити рис, потім остудити його, в ідеалі рис потрібно відварити за день до готування
Дрібно нарізати всі овочі
Підготувати морепродукти, якщо вони потребують очищення, імбир натерти на дрібній тертці. Важливо підготувати всі інгредієнти заздалегідь, тому що обсмажуватися все буде дуже швидко
Сильно розігріти вок, налити олію і обсмажити морепродукти протягом 5-10 хвилин, потім додати всі овочі і швидко обсмажити
Коли овочі готові буде додати рис, цукор, імбир, рибний і соєвий соус і все добре перемішати і обсмажити протягом ще декількох хвилин. Потім відрегулювати сіль і перед. Приємного апетиту