Смажений сир сулугуні

Смажений сир сулугуні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відразу попереджаю, смажений сир – дуже ситне блюдо, тому не намагайтеся готувати його багато. Велика кількість не з’їсте, а остиглий смажений сир вже не такий смачний, як теплий, відразу зі сковороди. Смажений сулугуні належить до грузинської страви і зазвичай подається з гострими соусами. Але думаю, до такого сиру можна подати вершковий або йогуртовий соуси, хоча, сир сам по собі і так смачний. Смажений сир – відмінна закуска до вина або пива.

Для того, щоб правильно обсмажити сир, його необхідно в чому-небудь обваляти. У вигляді панірування можуть бути хлібні крихти, збите яйце, борошно, мелені горішки, кунжутне насіння, кляр… Сьогодні я буду смажити сир сулугуні в борошні з приправами. Якщо ви любитель гострого або пряного, додайте свої улюблені гострі приправи каррі, часник…теж дуже смачно!

Розповім про деякі нюанси, при смаженні сиру. При смаженні не відходьте далеко від сковороди, готується сир швидко, буквально кілька секунд. Для того, щоб сир «не поплив», смажте його на розпеченій сковороді на сильному вогні. Не тримайте сир на сковороді до повного запікання, лише до моменту зарумянивая, потім відразу ж перевертайте. Готовий смажений сулугуні не залишайте на гарячій сковороді. Приблизний час смаження сиру (у цьому рецепті) з кожної сторони займає 30 – 40 секунд. А взагалі, час смаження залежить від розміру і товщини шматочка. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4 – 6 великих шматочків. Для зручності, довгі скибочки з середини сиру можна порізати навпіл.

Покроковий рецепт