Річний овочевий салат з шпинату і помідорів з смаженою стейком на сковороді
Інгредієнти
стейк з яловичини – 1 шт. | |
сік апельсина – 30 мл | |
вершкове масло – 1 ч. л. | |
кухонна сіль – 1/2 ч. л. | |
мелений перець – 1/4 ч. л. | |
шпинат – 2 чашки | |
блакитний сир – 1 ст. л. | |
подрібнені волоські горіхи – 1 ст. л. | |
нарізаних помідорів черрі – 1/2 склянки | |
заправка для салату – будь-яка |
Оригінальне блюдо представляємо вам сьогодні. Літній салат з простих і зрозумілих інгредієнтів на кожен день і смажена на сковороді стейк з яловичини.
Процес приготування займає мінімум часу, якщо яловичий стейк замаринувати заздалегідь.
Покроковий рецепт
Стейк з яловичини замаринуйте в соку апельсина. Через дві години, обсушіть і приправте спеціями. Накалите половину масла в сковороді на середньому вогні, помістіть стейк в гарячу сковороду і готуйте протягом 2 хвилин, потім поверніть стейк і готуйте ще 2 хвилини.
Додайте масло в сковороду, переверніть стейк і готуйте протягом 2 хвилин, переверніть ще раз і готуйте ще 2 хвилини. Зніміть стейк зі сковороди і залиште на 5 хвилин. Таким чином, виходить середня просмаження.
Поки стейк “відпочиває”, зберіть салат. Чистий сухий шпинат викладіть в миску. Зверху присипте блакитним сиром, волоськими горіхами, помідорами і заправте будь коханою заправкою або оливковою олією.
“Дозрів” стейк нарежье скибочками і викладіть на салат. Подавайте страви до столу. Приємного апетиту!