Сметанний соус для салату

Сметанний соус для салату – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сметанний соус чудово підійде до овочевих салатів, салатів з куркою, цвітною капустою, грибами…

Інгредієнти

жовток – 1 шт.
сіль – 0,5 ч. л.
цукор – 0,5 ч. л.
гірчиця – 0,5 ч. л.
олія оливкова – 100 мл
сік лимона – 1 ст. л.
сметана – 2 ст. л.

Як приготувати Сметанний соус для салату

Змішавши всі зазначені інгредієнти, ви отримаєте ніжний соус для заправки салату. Сметанний соус – легка заправка для овочевих і м’ясних салатів.

Покроковий рецепт

Приготуємо жовтковий соус для салату. Для цього візьміть одне яйце, додайте половину чайної ложки солі, стільки ж цукру і гірчиці, і збийте все це за допомогою віночка.

Поступово додайте оливкову олію( можна рослинне), по одній ложці і весь час збивайте віночком. Повинно піти 100 мілілітрів масла. Тепер додайте одну столову ложку соку лимона і все перемішайте, наш соус стане світліше і придбає кисленькую нотку.

Потім додайте в отриманий майонез-дві столові ложки сметани і перемішайте. У Вас вийде приблизно 200 грам соусу, і він практично весь використовується в салат.