Сметанний соус чудово підійде до овочевих салатів, салатів з куркою, цвітною капустою, грибами…
Інгредієнти
жовток – 1 шт. | |
сіль – 0,5 ч. л. | |
цукор – 0,5 ч. л. | |
гірчиця – 0,5 ч. л. | |
олія оливкова – 100 мл | |
сік лимона – 1 ст. л. | |
сметана – 2 ст. л. |
Змішавши всі зазначені інгредієнти, ви отримаєте ніжний соус для заправки салату. Сметанний соус – легка заправка для овочевих і м’ясних салатів.
Покроковий рецепт
Приготуємо жовтковий соус для салату. Для цього візьміть одне яйце, додайте половину чайної ложки солі, стільки ж цукру і гірчиці, і збийте все це за допомогою віночка.
Поступово додайте оливкову олію( можна рослинне), по одній ложці і весь час збивайте віночком. Повинно піти 100 мілілітрів масла. Тепер додайте одну столову ложку соку лимона і все перемішайте, наш соус стане світліше і придбає кисленькую нотку.
Потім додайте в отриманий майонез-дві столові ложки сметани і перемішайте. У Вас вийде приблизно 200 грам соусу, і він практично весь використовується в салат.