Кекс зі смородиною на рослинному маслі – простий домашній пиріг на швидку руку.
Інгредієнти
Борошно – 300 г | |
Цукор – 180 г | |
Молоко – 200 мл | |
Розпушувач – 2 ч. л. | |
Сіль – щіпка | |
Смородина – 200 г | |
Рослинна рафінована олія – 120 мл | |
Ванільний цукор – 10 г |
Смородиновий кекс на молоці – проста і швидка в приготуванні випічка з доступних інгредієнтів. Кекс виходить розсипчастим, помірно вологим. Ягоди смородини надають десерту легку кислинку і насичений аромат. Такий кекс можна приготувати з будь-якими кислими ягодами – від смородини до журавлини.
Покроковий рецепт
Збити цукор з яйцями і ванільним цукром в пишну білу піну. Влити потрібну кількість молока і збити суміш повторно. Додати рослинну рафіновану олію і перемішати тісто.
Просіяти в тісто розпушувач разом з борошном.
Збити тісто до однорідності, щоб уникнути утворення грудочок. Вилити заготовку у форму, змащену маслом і рясно присипану манною крупою або борошном.
Поверх тіста викласти вимиту і обсушену паперовими рушниками смородину. Відправити кекс в розігріту до 195 градусів духовку.
Вийняти кекс на решітку і залишити до охолодження.
Нарізати випічку на шматочки і подавати до столу. Приємного апетиту!