Сочні почали готувати ще багато років тому. З радянських часів багатьом запам’яталися ці смачні вироби. Зараз сочні можна купити практично в будь-якому магазині, але краще приготувати їх самостійно.
Інгредієнти
Просеянная борошно – 2 склянки | |
Вершкове масло – 120 гр | |
Сметана – 4 ст. л. | |
Цукровий пісок – 0,5 склянки | |
Яйце куряче – 1 шт. | |
Сіль – 0,25 ч. л. | |
Сода – 0,5 ч. л. | |
Оцет для гасіння соди | |
Начинка | |
Сир – 200 гр. | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Курячий білок – 1 шт. | |
Ванілін – за бажанням |
В якості начинки підійде будь сир домашній, зернистий, магазинний, дрібний і т. д. Перевагу слід віддати свіжому продукту, тоді і смак готових соковитою буде краще.
Покроковий рецепт
Відміряємо потрібну кількість кожного інгредієнта. Вершкове масло добре розминаємо ложкою, щоб воно стало м’яким і повітряним.
Додаємо цукровий пісок. Ретельно розтираємо цукор з маслом.
В масляну масу кладемо сметану і розбиваємо яйце.
Добре змішуємо всі продукти до однорідності.
Соду гасимо невеликою кількістю оцту і додаємо до основної маси.
Починаємо додавати борошно невеликими порціями, щоразу перемішуючи тісто. Готове тісто розминаємо на робочій поверхні, після чого залишаємо на пару хвилин, можна прибрати в холодильник.
Поки тісто відпочиває, готуємо начинку. Сир кладемо в миску. Яйце поділяємо на білок і жовток. Білок з’єднуємо з сиром, а жовток залишаємо для змащування соковитою.
Всипаємо цукор-пісок, ванілін і борошно. Перемішуємо сирну начинку ретельно.
Тісто ділимо на 12 рівних частин. З кожної скачуємо невеликий кулька.
Кулька розминаємо в коржик. У центр коржі кладемо сирну начинку.
Звертаємо півколом, формуючи сочень. Вироби поміщаємо на змащений маслом деко.
Покриваємо поверхню жовтком соковитою. Відправляємо в нагріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Готові сочні посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.