Соковита смажена риба в клярі

Соковита смажена риба в клярі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Рибу дістати з морозилки і дочекатися щоб підтанув лід, якщо вона в льодяної глазурі. До кінця не розморожуємо, повинна бути твердою. У мене хек, особливої чищення не вимагає тільки витягнути нутрощі, вони в замороженій рибі добре відстають. Плавці не обов’язково відрізати. І ріжемо на порційні шматки. У тарілку насипаємо кукурудзяне борошно, додаємо а неї сіль, перець, спеції і розмішуємо.

Розігріваємо сковороду з маслом, обвалюємо рибу в клярі і викладаємо смажитися на середньому вогні, як тільки кляр добре схопиться, накрити кришкою на пару хвилин, потім відкрити і перевернути на іншу сторону і виконати теж саме.


Це робимо для отримання скоринки і пропарюють рибу під кришкою,щоб зберегти соковитість.


Подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів або до коханої гарніру. Приємного апетиту!