Соковитий рататуй в листковому тісті

Соковитий рататуй в листковому тісті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рататуй являє собою дуже яскраве, ефектне і соковите овочева страва, яку готують у багатьох країнах за різними рецептами.

Інгредієнти

великий баклажан – дві штуки
вершки середньої жирності – 260 мл
цукіні або кабачки – 320 г
тісто листкове – 360 г
великі курячі яйця сирі – дві штуки
ріпчасту цибулю соковитий великий – одна штука
солодкий перець червоний – 160 г
соковиті помідори великі – 260 г
оливкова олія ароматне – дві ст. ложки
подрібнений чорний перець, дрібна морська сіль і сушений розмарин – за смаком

Як приготувати Соковитий рататуй в листковому тісті

Однак, найбільш популярним є той рататуй, який був приготований в листковому тісті, так як він виходить більш ароматним.

Покроковий рецепт

Промиті баклажани нарізати кружечками, товстенькими, перекласти їх рівномірно на деко, попередньо змащений маслом, посолити нарізані овочі, потім до коричневого кольору запікати при середній температурі.

Як тільки баклажани змінять свій колір, вийняти їх з духовки і перекласти на обробну дошку, після чого кожен запечений кружечок розрізати на чотири рівні частини.

Не дуже товстими скибочками нарізати промиті цукіні, а також солодкий червоний перець і помідори, нашаткувати кільцями ріпчасту очищений цибулька.

Що стосується солодкого перцю, то його слід нарізати не дуже товстою соломкою, після цього підготувати сковорідку, покласти в неї нашатковану часник, зовсім трохи його обсмажити, додати солодкий перець, а також цукіні, помідори, перчик мелений подрібнений і трохи солі за смаком.

Насипати також у сковорідку за смаком сушений розмарин, після цього всі компоненти перемішати і готувати їх при щільно закритій кришці на слабкому вогні протягом семи хвилин.

Далі у сковорідку додати нарізані баклажани, після цього вимкнути плиту, залишити овочі під кришкою приблизно на десять хвилин.
Збити окремо жовтки з вершками, відставити посуд з приготовленої жовтково-вершковою сумішшю в бік. Окремо збити до появи стійкої піни яєчні білки, додати їх в жовтково-вершкову масу, акуратно перемішати.

Духова шафа прогріти приблизно до двохсот градусів, потім підготувати глибоку і не дуже велику форму, змастити її маслом і злегка присипати пшеничним борошном. Листкове готове тісто заздалегідь розморозити і розкачати тонко, вирізати з розкачаного шару акуратний прямокутник, перекласти його на дно підготовленої форми.

Розподілити на поверхні цього листкового прямокутника вершково-яєчну суміш, зверху розкласти овочі з сковорідки, накрити всю цю композицію смужками з обрізків тесту так, щоб вийшла решітка.

Поставити форму з рататуєм в листковому тісті хвилин на тридцять в духовку і запікати при 185 градусах, потім подавати приготоване овочеве блюдо в теплому вигляді до столу.