Солона скумбрія в домашніх умовах

Солона скумбрія в домашніх умовах – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для засолу двох великих риб, візьмемо:

Почнемо з підготовки риби, якщо вона заморожена, то можна не чекати поки вона відтане, відразу відріжемо голову і плавники, видалимо тельбух, краще через голову не розрізаючи черевце, так шматочки будуть красивіше. Промиємо, наріжемо тушку на не дуже тонкі кружальца. Це був самий трудомісткий процес.

Часник і цибуля почистимо і наріжемо, часник на тонкі пластини, а цибулю кільцями або півкільцями, намагайтеся нарізати однаково тонко.

З’єднаємо спеції з рослинним маслом сіллю, оцтом і цукром. Розсіл готовий. Спочатку Вам здасться, що його не достатньо.

Складіть по черзі всі щільно, в скляну банку або як я, в каструлю, залийте заправкою і накрийте кришкою, риба пустить сік, будьте до цього готові.

Залиште на ніч в холодильнику, а на завтрашній ранок ідеальна, сама смачна і соковита скумбрія буде готова.

Відваріть картоплю в шкірці або пюрешку, обід готовий.