Пропоную рецепт солянки “Домашня” нашої сім’ї, який дістався мені від мами.
Інгредієнти
Капуста – 1 качан (середній) | |
Морква – 1 шт (середня) | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт | |
Помідор – 1 шт (стиглий, м’ясистий, великий) | |
Часник – 3-4 зубчики (за смаком) | |
Сосиски – 120 гр (2шт) | |
Шинка – 140 гр | |
Сіль – за смаком | |
Цукор – 2 ч. л. | |
Корінь петрушки – 2-3 ч. л. | |
Перець Чилі (сухий) – 1 ч. л. | |
Томатна паста – 3 ст. л. | |
Соняшникова олія – 2-3 ст. л. (для смаження) |
Солянка – трактирное блюдо російської кухні. У моїй родині його дуже люблять, добре їдять навіть діти, хоча страва гостреньке. Восени особливо рекомендую додавати часник (має антибактеріальні властивості, зміцнює імунітет!) і корінь петрушки (очищає організм від токсинів і покращує травлення!).
Покроковий рецепт
Нарізаємо середньої качан капусти соломкою.
Аналогічно підготуємо моркву.
Ріпчасту цибулю і помідор середнім кубиком.
Часник наріжемо тонкими скибочками.
Підготуємо м’ясні інгредієнти.
Обсмажуємо моркву на гарячій сковороді (смачніше виходить в чавунній) з соняшниковою олією. Викладаємо цибулю. Трохи потомив, додаємо часник і корінь петрушки.
Перемішавши, засипаємо капусту, наливаємо трохи (приблизно 200гр) гарячої! води і накриваємо кришкою.
Коли капуста осяде – перемішуємо, додаємо помідори і м’ясні інгредієнти.
Тушкуємо під кришкою 15 хвилин, після чого додаємо томатну пасту, цукор і сіль. Залишаємо ще на 10 – 15 хвилин.
Солянка готова! Перед подачею посипаємо зеленню. Приємного апетиту!