В цьому блюді виходять неймовірно смачні і ніжні смажені гриби, і все це завдяки маринаду.
Інгредієнти
Спагетті – 200 г | |
Гриби – 200 г (печериці свіжі) | |
Сік лайма – сік 1 лайма | |
Лайм – цедра 1/ 2 шт | |
Оливкова олія – 3 ст. л. | |
Чорний перець – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Часник – 2 зубчики | |
Размарин – 1 гілочка | |
Цукор (за смаком та бажанням) – щіпка |
Маринад складається з соку лайма, цедри лайма і оливкової олії. Можна звичайно зробити його і з лимона, але все ж, раджу не відходити від рецептури, буде смачно, повірте! Лайм надає свій неймовірний вишуканий аромат і присмак. В якості грибів в цьому рецепті я використовую тільки печериці, так як вони чудово тримають форму після смаження. Вибирайте білі і не великі грибочки. Якщо ви використовуєте великі гриби, можна порізати їх навпіл або на 4 частини. Страва від цього ніяк не програє. Розмарин можна використовувати як сухий, так і свіжий. Єдине, розмарин потрібно буде після обжарювання видалити, а з сухою травою цю процедуру зробити буде складніше, так як зібрати дрібні «голочки» на розпеченій сковороді – кропотная робота. Так, хотілося зазначити, що смаки у всіх різні. І якщо для вас маринад занадто кислий, при смаженні додайте трохи цукру, відрегулювавши смак грибів за своїм бажанням.
Покроковий рецепт
Відварити спагеті у злегка підсоленій воді відповідно до інструкції на упаковці. Відкинути макаронні вироби на друшляк, дати стекти воді.
Печериці промити (якщо печериці великі порізати навпіл або на 4 частини). Укласти підготовлені гриби в глибоку ємність з щільно прилягає кришкою.
Приготувати маринад для грибів. Натерти на дрібній тертці цедру лайма, видавити цитрусовий сік. Сік і цедру додати в гриби.
Все посолити, поперчити за смаком.
Полити оливковою олією (2-3 столові ложки достатньо).
Закрити кришкою і поперевертати, тобто, перемішати. Залишити маринуватися на 30 хвилин (можна і більше), їх періодично перемішуючи.
Через 30 хвилин розігріти сковороду з оливковою олією. Обсмажити на ньому нарізану кільцями часник і гілочку свіжого розмарину (можна використовувати і сухий, але «голочки» сушеного розмарину складніше буде виловлювати). По кухні будуть літати неймовірні запахи…м-м-м. Смажити все до золотистого кольору часнику.
Вийняти часник і розмарин (це більше нам не знадобитися, викинути) і на цьому ж олії обсмажити гриби (прямо з маринадом) до золотистого кольору. Спробуйте ваші гриби, подобаються? Якщо смак грибів не задовольняє і занадто кислить, можна додати трохи цукру-піску, буквально щіпку. Все гарненько підсмажити (цукор повинен розчинитися).
Викласти на тарілку спагетті, зверху викласти гриби печериці. Прикрасити дрібно рубаним кропом. Приємного апетиту!