Спекотне горщиках з картоплі і свинини з вешенками

Спекотне горщиках з картоплі і свинини з вешенками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже ситне, ніжне на смак блюдо. про підійде для прийому гостей і затишного вечері в колі родини.

Інгредієнти

Гриби – 300 г
Картопля – 5 шт
Свинина – 259 г
Масло рослинне – 70 г
Масло вершкове – 30 г
Сметана – 4 ст. л
Свіжа зелень – за смаком
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати Печеню горщиках з картоплі і свинини з вешенками

Гриби – дуже корисний і легкоусваеваемый організмом продукт. Існує безліч рецептів їх приготування. Хочу поділитися з вами своїм рецептом страви з грибів зі свинячим м’ясом і картоплею в горщиках. Готується не складно, а частування виходить – пальчики оближеш! Відмінно підійде навіть до святкового столу.

Покроковий рецепт

Приготуйте необхідні інгредієнти. Гриби можна використовувати будь-яких видів. Для гостей краще готувати дрібні печериці. Блюдо буде виглядати більш естетично. Для сім’ї, я готую гливи і лісові.

Гриби почистити, промити і підсушити на рушник. Потім порізати на крупноватые шматочки.

М’ясо свинини порізати на дрібні шматочки, будь-якої форми.

Будь-яку свіжу зелень, промити і дрібно покришити.

Картоплю натерти на крупній тертці.

Взяти поглиблену миску. Викласти в неї натерту картоплю і перемішати зі сметаною. Замість сметани можна використовувати майонез.

У глибокій сковороді або казанку в не великій кількості рослинної олії злегка обсмажити м’ясо.

Коли м’ясо просмажиться (7 – 10 хв), додати гриби і смажити на середньому вогні, поки не випарується вся вода і гриби не придбають золотистий колір.

Гриби з м’ясом додати в картопляну суміш, висипати зелень, за смаком посолити і поперчити чорним меленим перцем. Все ретельно перемішати.

Розкласти грибну масу по горщикам, рясно змазаним вершковим маслом, закрити кришкою і поставити в духовку. Готувати при 200°С протягом 50 хв.

Якщо горщики не великі, готову страву можна подавати до столу прямо в них. Вечеря пройде в більш затишній обстановці.

Також страву можна викласти на порційні тарілки і подавати з легкими салатами, свіжими овочами або соліннями. Підійдуть будь-які гострі приправи. Готуйте і радуйте своїх рідних і друзів. Приємного апетиту!