Не секрет, що всі люди люблять смачно поїсти, і тому ділюся рецептом борщу, після проби якого, готувати борщ будете тільки так і ніяк інакше. Адже правильно приготований борщ зможе підкорити всіх рідних і близьких людей.
Що нам знадобитися:
1.Свинина – 1 кг, з мослом;
2.Картопля – 3 штуки, середнього розміру;
3.Капуста – 1 качан, маленький;
4.Буряк – 1 шт, велика;
5.Болгарський перець – 1;
6.Морква – 1 штука;
7.Цибуля – 2 штуки;
8.Помідори – 2 штуки.
9.Сіль – 1 столова ложка
10.Олія соняшникова – 0,5 чарки
В першу чергу добре промиємо м’ясо і поставимо варитися, додамо сіль і не забуваємо знімати піну. М’ясо має варитися протягом години. Якщо м’ясо не дуже свіже, то час готовності збільшується до двох годин.
Готуємо піджарку.
Дрібно і тонко режим цибулю і моркву (саме ріжемо, терти на тертці не бажано, інакше буде каша), висипаємо все на сковороду з трохи підігрітим соняшниковою олією, через п’ять хвилин додаємо туди дрібно нарізаний болгарський перець. Дрібно режим половинку буряків і через 10 хвилин додаємо до вмісту сковороди, перемішуємо все до тих пір, поки інші овочі не забарвляться в колір буряка. Кубиками нарізаємо обидва помідора і додаємо до вмісту. Накриваємо сковороду кришкою, щоб всі потушилось в соку від помідор, і залишаємо на маленькому вогні, періодично помішуючи на 20 хвилин. Після приготування вимикаємо плиту і залишаємо піджарку остигати і чекати свого часу.
Готуємо борщ.
Через годину варіння (у деяких випадках через два) витягуємо м’ясо, при необхідності (якщо були дрібні кістки) проціджуємо через сито бульйон. М’ясо ріжемо маленькими кубиками і висипаємо назад в киплячий бульйон. Маслак більше не знадобитися.
Режим кубиками картоплю. Дрібно шаткуємо половину буряків і капусту. Спочатку кладемо в киплячий бульйон з м’ясом картопля. Коли картопля повністю готовий, додаємо в каструлю капусту і буряк, даємо прокипіти вмісту 15 хвилин додаємо приготовану піджарку. Всі інгредієнти разом повинні варитися до повної готовності капусти, тобто ще хвилин 30, на слабкому вогні. Вимикаємо і даємо трохи настоятися протягом 15 – 20 хвилин.
Тепер борщ готовий до вживання. При бажанні можна додати в тарілку сметану, майонез або свіжу зелень. Приємного апетиту!