Цей плов дуже ситний і готується зазвичай для святкового столу.
Інгредієнти
курячі стегна – 450 гр. | |
рис – 2 ст. | |
цибуля – 2 шт. | |
морква велика – 1 шт. | |
чорнослив – 100 гр. | |
родзинки – 200 гр. | |
соняшникова олія – 200 мл | |
часник – 5 зубчиків |
Для приготування смачного плову, який ви коли-небудь їли вам знадобиться не зовсім звичайні інгредієнти, які зазвичай кладуть у плов, але в цьому якраз і є секрет смачного і ароматного плову.
Покроковий рецепт
Отже, для приготування плову нам знадобиться 450 гр. курячих стегон, 200 мл соняшникової олії, 1 велика морква і 2 середніх цибулини, 100 гр. чорносливу, 200 гр. родзинок, 2 ст. рису.
Почнемо з того, що наллємо в казан масло, додамо м’ясо, порізане невеликими шматочками і злегка його обсмажимо (приблизно 5-10 хвилин), далі м’ясо потрібно дістати з казана і прибрати поки в сторону.
У цьому маслі обсмажуємо моркву, порізаний великою соломкою, обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо порізану кубиками цибулю, продовжуємо обсмажувати, далі кладемо до моркви і цибулі чорнослив (також порізаний соломкою), обсмажуємо і додаємо родзинки. Всю цю суміш обсмажуємо так, щоб цибуля і морква стали коричневого кольору.
Далі м’ясо викладаємо на суміш цибулі, моркви, чорносливу і родзинок, зверху кладемо 3-5 зубчиків часнику (можна не чистити), і кладемо, попередньо промитий рис, додаємо воду так, щоб покрила рис на два пальці зверху, солимо (приправи або перець не потрібні), і чекаємо, поки закипить.
Коли вода закипіла, варимо 10 хвилин, і, не дивлячись, на те, скільки залишилося води, вимикаємо. Даємо постояти ще 30 хвилин.
Після цього рис ввібрав всю воду, що залишилася. Беремо піднос або велику тарілку, і акуратно перевертаємо казан, щоб все наше блюдо виявилося на тарілці.
Після того, як ви поїли, плов не потрібно класти назад у казан, інакше він втратить свій вигляд, і рис буде слипшимся.
Всім приємного апетиту!