Ніжне м’ясо з освіжаючим «потрійним» цитрусовим соусом.
Інгредієнти
Рибай стейк – 500 г яловичого стейка | |
Сік апельсиновий – 1 стакан | |
Лимонний сік – 1/2 склянки | |
Сік лайма – 1/4стакана | |
Часник – 2 зубчики | |
Цибуля ріпчаста – 1/4 чашки нарізаного кубиками | |
Кінза – 2 столові ложки | |
Кмин – 1/2 чайної ложки | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Рослинне масло – для смаження |
Ніжне м’ясо з освіжаючим «потрійним» цитрусовим соусом. Чому з «потрійним»? Ви скоро зрозумієте, приготувавши його. Ви можете використовувати яловичий стейк, або свинину або курку (якщо використовуєте курку, маринуйте її не більше 2-х годин). Це блюдо смачно як в гарячому вигляді, так і в холодному. Інгредієнти розраховані на 4 порції.
Покроковий рецепт
У мисці змішати апельсиновий сік, лимонний сік, сік лайма, рубаний часник, цибулю, кінзу і кмин. Добре перемішати. Половину маринаду вилити в щільний великий поліетиленовий пакет.
Другу половину поставити в холодильник.
У пакет з маринадом опустити м’ясо, по можливості випустити повітря і запечатати. Залишити маринуватися на всю ніч у холодильнику (можна на 4 години, але не менше).
За тридцять хвилин, перш ніж ви надумали приготувати стейк, вийміть м’ясо з холодильника і залиште його в маринаді. Розігрійте сковорідку-гриль, злегка окропивши маслом. Стейк вийміть з маринаду і приправте сіллю і перцем.
На розпеченій сковороді обсмажте м’ясо з обох боків (по 3-5 хвилин з кожної сторони).
Зніміть стейк зі сковороди і загорніть його у фольгу. Дозвольте стейку протягом десяти хвилин відпочити.
Другу частину маринаду перелити в маленьку каструльку і варити на слабкому вогні до випарювання рідини в 2-3 рази. Соус перелити в миску. Стейк звільнити від фольги, нарізати на шматочки. Подавати з цитрусовим соусом. Приємного апетиту!