Страва з курячої печінки під сиром

Страва з курячої печінки під сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачне дієтичне блюдо.

Інгредієнти

мускатний горіх тертий – на свій смак
печінка куряча – 480 г
домашня густа сметана – чотири ч. ложки
оцет винний білий – три ст. ложки
сир легкоплавкий будь-якого твердого сорту – 85 г
пісок цукровий коричневий – одна щіпка
салатний цибуля великий – одна головка
ароматне масло будь-яке рослинне для обсмажування – на свій розсуд
тонкомолотий перець чорний – на свій смак

Як приготувати Страву з курячої печінки під сиром

Крім того, куряча печінка володіє невеликою калорійністю, тому її сміливо можна включати і в дієтичне меню.

Покроковий рецепт

Промити як можна ретельніше курячу печінку, потім перекласти її на паперовий кухонне рушник і підсушити, а поки цей субпродукт підсихає, необхідно не дуже товстими півкільцями нарізати заздалегідь очищену цибулю салатний.

Викласти салатний цибулю в сковорідку і протягом двох хвилин обсмажувати в гарячому рослинному маслі при регулярному помішуванні, як тільки він стане золотистим, перекласти його в якусь миску.

Замість цибулі викласти в сковорідку очищену промиту курячу печінку і в тому ж маслі обсмажують її з усіх сторін по одній хвилині, потім додати обсмажену раніше цибулька, а також мускатний горіх тертий, насипати коричневий цукровий пісок. Влити оцет винний білий, акуратно перемішати всі компоненти і продовжити їх готування ще протягом чотирьох хвилин.

Далі курячу обсмажену печінку та інші компоненти з сковорідки перекласти в глиняний ємність, додати трохи жирної сметани, зверху присипати тертим сирною масою, потім прогрівати в духовій шафі при 180 градусах до тих пір, поки не розплавиться сир повністю.