Крім того, куряча печінка володіє невеликою калорійністю, тому її сміливо можна включати і в дієтичне меню.
Покроковий рецепт
Промити як можна ретельніше курячу печінку, потім перекласти її на паперовий кухонне рушник і підсушити, а поки цей субпродукт підсихає, необхідно не дуже товстими півкільцями нарізати заздалегідь очищену цибулю салатний.
Викласти салатний цибулю в сковорідку і протягом двох хвилин обсмажувати в гарячому рослинному маслі при регулярному помішуванні, як тільки він стане золотистим, перекласти його в якусь миску.
Замість цибулі викласти в сковорідку очищену промиту курячу печінку і в тому ж маслі обсмажують її з усіх сторін по одній хвилині, потім додати обсмажену раніше цибулька, а також мускатний горіх тертий, насипати коричневий цукровий пісок. Влити оцет винний білий, акуратно перемішати всі компоненти і продовжити їх готування ще протягом чотирьох хвилин.
Далі курячу обсмажену печінку та інші компоненти з сковорідки перекласти в глиняний ємність, додати трохи жирної сметани, зверху присипати тертим сирною масою, потім прогрівати в духовій шафі при 180 градусах до тих пір, поки не розплавиться сир повністю.