Ніжна курочка з печерицями, тушкована в сметані
Інгредієнти
куряче філе – 200 г | |
печериці – 150 г | |
сметана – 120 мл | |
прянощі – за списком |
З курки, нежирного бекону і прянощів можна приготувати строганов за оригінальним рецептом.
Інгредієнти:
– мелена паприка солодка (чверть чайної ложки);
– пластини нежирного бекону (дві штуки);
– високоякісне борошно пшеничне просеянная (23 р);
– куряче філе без шкіри (дві штуки);
– печериці (150 г)
– густа домашня сметана (120 мл);
– ріпчаста цибуля (одна штука);
– міцний курячий бульйон (195 мл);
– сіль (на смак);
– великі часточки часнику очищені (дві штуки);
– перець чорний середнього помелу (за смаком).
Процес приготування:
Дуже дрібно порубати цибулю, попередньо очищений від лушпиння, потім у великій кількості води промити куряче філе, злегка його підсушити, нарізати тонкими смужками.
Підготовлену велику сковороду поставити на плиту, додати пластини бекону і при періодичному помішуванні обсмажувати їх до того моменту, поки вони не придбають світло-коричневий відтінок і не стануть хрусткими.
Перекласти обсмажені пластини бекону і розкришити їх. Далі у ту у ту ж сковороду викласти порізані гриби і шматочки курячого філе, обсмажувати їх у утворився жирі.
Хвилин через сім додати рубаний лук, при періодичному помішуванні обсмажувати його з курячим м’ясом до рум’яного кольору, далі необхідно насипати всі спеції і влити достатню кількість бульйону. Ще раз все ретельно перемішати.
Потім готувати компоненти під кришкою приблизно десять хвилин на слабкому вогні.
Всі обсмажені компоненти перекласти зі сковороди у велику товстостінну каструлю, додати суміш з борошна і сметани.
Перемішати все і готувати строганов на слабкому вогні протягом двох хвилин під кришкою, потім присипати приготоване блюдо подрібненим беконом і подавати до столу.
Покроковий рецепт
.