Добренне, апетитне, повітряний і дуже ніжне гарбузова суфле – це неповторний смак дитинства… Давайте готувати разом!
Інгредієнти
Гарбуз – 300 грам Очищеної від шкірки, підготовленої для варіння | |
Яйце – 4 шт. | |
Ванілін – 1 уп.=2 грами | |
Крохмаль – 3 ч. ложки В ідеалі кукурудзяний, у мене в цей раз картопляний | |
Цукор – 7 ст. ложок |
Гарбуз – улюблениця нашої родини, яких тільки страв ми з неї не перепробували, але суфле було і залишається одне з найулюбленіших. Готова поділитися рецептом неймовірно смачного, ніжного і ароматного суфле, яке ми лопаємо ще гарячим, хто перший встигне і при цьому вилизуючи креманки) Рецепт простий в приготуванні, з доступних продуктів і звичайно ж не залишається на “потім”.
Покроковий рецепт
Гарбуз очистити від шкірки, порізати кубиками і покласти в сотейник. Варимо поки не стане м’якою. У мене пішло на це 15 хвилин. В цей час відокремлюємо білки від жовтків і складаємо за різними піали. Білки в зручну ємність, щоб було зручно збивати.
Додаємо 4 ст. ложки цукру білки і збиваємо до піни. Наспіла наша гарбуз, воду зливаємо, кладемо в сито і даємо стекти зайвій воді. Пюрируем блендером до потрібної консистенції. У жовтки додаємо ванілін, цукор, що залишився, пюре з гарбуза, крохмаль і збиваємо до однорідної маси. Потім викладаємо нашу білкову піну і знову все перемішуємо.
Розігріваємо духовку до 200 градусів, форму змащуємо маслом і посипаємо цукром, висипаємо нашу білково-гарбузову суміш і знову присипаємо цукром, і в духовку на 25 хвилин. Не переживайте, якщо маса в процесі готування буде бугром, потім все вляжеться.
Виймаємо з духовки, розрізаємо по тарілках, нарізаємо хурму кружечками і подаємо до суфле. Уплітати краще в гарячому вигляді. Це приголомшливо смачно і мега ароматно!
Приємного апетиту!