Скумбрію ретельно промити під струменем холодної води і обсушити.
Зробити косий зріз від плавця до зябер і хребту з двох сторін і відокремити голову. Відрізати хвіст.
Розрізати черевце, вийняти нутрощі. Прибрати чорну плівку і зрізати згустки крові. З нижньої частини черевця зрізати плавець. Зверху розрізати вздовж хребта і теж вирізати плавець.
Видалити всі кістки.
Нарізати філе на маленькі шматочки завтовшки 1 див
Цибулю нарізати півкільцями.
Кріп нашаткувати.
Змішати сіль, цукор, перець.
Викласти в ємність шматочки риби, викласти до неї цибулю, кріп. Всипати суміш спецій.
Закрити ємність кришкою і інтенсивно струсити кілька разів, щоб все рівномірно перемішалося. Залишити при кімнатній температурі і через 20 хвилин її вже можна їсти.