Сугудай з скумбрії – малосольна риба

Сугудай з скумбрії – малосольна риба – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Скумбрію ретельно промити під струменем холодної води і обсушити.

Зробити косий зріз від плавця до зябер і хребту з двох сторін і відокремити голову. Відрізати хвіст.

Розрізати черевце, вийняти нутрощі. Прибрати чорну плівку і зрізати згустки крові. З нижньої частини черевця зрізати плавець. Зверху розрізати вздовж хребта і теж вирізати плавець.

Видалити всі кістки.

Нарізати філе на маленькі шматочки завтовшки 1 див

Цибулю нарізати півкільцями.

Кріп нашаткувати.

Змішати сіль, цукор, перець.

Викласти в ємність шматочки риби, викласти до неї цибулю, кріп. Всипати суміш спецій.

Закрити ємність кришкою і інтенсивно струсити кілька разів, щоб все рівномірно перемішалося. Залишити при кімнатній температурі і через 20 хвилин її вже можна їсти.