Суничне варення з мятою (пятихвилинка)

Суничне варення з мятою (пятихвилинка) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Суниця (польова полуниця) – ароматна ягідка яскраво-малинового кольору. Суниця дуже корисна ягода, містить багато вітаміну С, органічні кислоти, ефірні олії, дубильні речовини, мікроелементи і фітонциди. Як кажуть в народі, щоб отримати порцію важливих вітамін, необхідно з’їсти за рік хоча б 1 склянка свіжої лісової суниці. З цієї ягода виходить ароматний компот, чудові джеми і запашне варення.

Корисні поради для приготування варення:
– Готувати варення треба не окислюється посуді в невеликій кількості.
– Щоб ягоди вийшли ніжні треба варити 5 хвилин, потім повністю остудити, повторити процес і лише на третій раз їх повністю доварити до готовності.
– Якщо хочете, щоб варення загусло, можна додати трохи лимонного соку.
– Дотримуйтесь співвідношення цукру і ягід, в іншому випадку при малій кількості цукру варення забродить, а при великому – засахариться.
– При варінні слідкуйте за кольором варення, якщо він занадто бурий – ви переварили варення, або варили його на сильному вогні.
– Для зберігання варення бажано використовувати невеликі скляні банки (ємність – 0,5-1,0 л).

Для варіння варення бажано взяти широку каструлю з товстим дном.

Покроковий рецепт