Овочевий суп гаспачо – одне з найбільш популярних страв іспанської кухні. Являє собою холодний суп з перетертих томатів з додаванням інших овочів.

Інгредієнти
| Помідори – 300 гр. | |
| Овочевий (або томатний) сік – 1 л | |
| Огірок – 1шт. | |
| Солодкий перець – 1-2 шт. | |
| Соєвий соус – за смаком | |
| Часник – 1 зуб | |
| Сіль, перець чорний – за смаком | |
| Петрушка – за смаком |
У кожній історичній частині Іспанії суп гаспачо можуть готувати по-різному. Іноді, місцеві вважають його взагалі напоєм, а зовсім не супом і подають у склянках. Інша варіація страви – це дрібно нарізані овочі, залиті тертими томатами. Виходить, що зразок рідкого салату. Далі суміш приправляють перцем, сіллю, додають часник і дають настоятися від декількох годин до одного дня, для придбання стравою найбільш гармонійного смаку. Головна складова цієї страви – це звичайно ж, стиглі, соковиті помідори, які є не тільки в Іспанії, а й у нас нічим не гірше. В цей раз хочу приготувати другий варіант цієї страви.
Покроковий рецепт
Підготувати всі необхідні складові (інгредієнти) для овочевого супу гаспачо.

Помідор вимити, обдати окропом, щоб злізла шкірку і нарізати.

Помити і дрібно нарізати інші овочі – перець і огірок.

Змішати всі нарізані овочі, залити соком. Додати кілька столових ложок соєвого соусу (за смаком). Додати в гаспачо подрібнений зубець часнику, петрушку, поперчити, посолити.
