Суп із сочевиці з плавленим сиром – корисний і ситний варіант супу без м’яса. Цінні білки в ньому заповнює сочевиця – королева бобових.
Інгредієнти
Сочевиця – 0,5 ст. | |
Картопля – 3-4 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Плавлений сир – 2 шт. | |
Рослинна олія – 2 ст. л . |
Суп – це незмінний атрибут будь-якого обіду – домашнього або бізнес-ланчу. І хоча зараз багато дієтологів доводять, що суп не так вже й корисний, як нам розповідали наші мами в дитинстві, все одно ми їх любимо і готуємо. А от в моєму випадку, так це взагалі порятунок. Тому, що моєї дитини дуже складно змусити є якісь овочі і бобові, зате супи моя донька їсть будь-які і з будь-якими інгредієнтами. Так що, якщо у Вас така ж проблема – готуйте супи.
Покроковий рецепт
1. Сочевицю замочіть на ніч. Беріть цілісну сочевицю, а не ту, що швидко готуватися. Така сочевиця набагато корисніше і має усі важливі і корисні вітаміни та мікроелементи, на відміну від уже обробленої для швидкого приготування. На наступній відваріть до готовності окремо від інших інгредієнтів.
2. Очистіть картоплю і наріжте маленькими кубиками. Додайте в бульйон з сочевицею. Зачекайте, поки закипить вода, щоб зняти пінку від картоплі.
3. Поки суп закипає, наріжте цибулю і натріть на крупній тертці моркву. В останні роки я ніколи не роблю засмажку. Суп тоді виходить корисніше і менш калорійне, а за смаком нічим не гірше, ніж із засмажкою.
4. Коли зніміть піну, можна в воду додавати моркву і цибулю. Варіть суп до готовності всіх інгредієнтів.
5. Плавлений сир натерти на дрібній тертці. Додати в суп в самий останній момент. Дати йому рівномірно розчинитися у страві і суп можна вимикати.
Суп з сочевицею і плавленим сиром готовий до вживання.