Бульйон готують з різноманітних видів м’яса і риби, в цьому плані він універсальний. Особливістю і перевагою супу-локшини є його легкість у приготуванні і нехитрий набір продуктів.
Інгредієнти
яловичина на кістці – 400 гр. свіжа | |
цибуля – 1 шт. | |
морква – 1 шт. | |
картопля – 3 шт. середнього розміру | |
локшина – 100-150 гр. будь-яка | |
зелень – пучок для прикраси | |
сіль – 1 щіпка за смаком | |
запашний перець – 1 щіпка за смаком | |
приправа для мяса – 1 щіпка за смаком | |
лавровий лист – 1 шт. |
Традиційно, м’ясний суп з локшиною відносять до страви істинно-татарської кулінарії. Татари називають його «токмащ» і їдять неодмінно з кисломолочним продуктом, званим «катик» – подобу російської кисляку. Локшину обов’язково готують самостійно, катають, ріжуть і підсушують в домашніх умовах. Пропоную приготувати!
Покроковий рецепт
Залити шматок яловичини водою, довести в каструлі до кипіння, перший бульйон вилити. М’ясо знову залити порцією води, залишити варитися до готовності. З м’ясного бульйону періодично знімати піну. Якщо необхідно, по закінченні приготування бульйону його процідити, потім витягнути м’ясо.
М’ясо очистити від кісточок і великих жив, порізати кубиком будь-якого зручного розміру. У киплячий м’ясний бульйон кинути нарізані цибулю і свіжу моркву, залишити кипіти 10-15 хвилин.
Картоплю, нарізану кубиками, викласти варитися в бульйон на 10 хвилин.
Коли картопля буде зварений, приправити бульйон сіллю, перцем, покласти приправи для м’яса, лаврушку. Висипати в бульйон локшину і варити 3-4 хвилини, до повного приготування. Її кількість можна регулювати самостійно виходячи з того, який консистенції супу ви хочете досягти на виході: більш густої або рідкої. Коли суп буде готовий, додати в бульйон нарізане м’ясо.
Готовий суп обов’язково настоювати близько години, подавати до столу з зеленню і катыком. Приємного апетиту!