Суп пюре з гарбуза з плавленим сиром і вершками

Суп пюре з гарбуза з плавленим сиром і вершками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготуємо всі продукти, гарбуз, картоплю і цибулю почистимо!

Гарбуз і картоплю нарізаємо кубиками, після чого в каструлю наливаємо воду, кладемо гарбуз і ставимо на вогонь!

Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин, після чого кладемо в каструлю картоплю і варимо ще хвилин 15, після цього натираємо на крупній тертці плавлений сир, додаємо в каструлю і помішуємо до повного розчинення в супі. Примітка: якщо ваш сир занадто м’який, покладіть його в морозилку хвилин на 15 і ви з легкістю зможете його натерти!

Поки варяться овочі, зробимо засмажку. Ріжемо кубиками цибулю. У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо його до прозорості, не пережарьте, постійно помішуйте! Коли цибуля буде готовий, засмажку кладемо в наш суп. Тепер додаємо сіль і пробуємо.

Хліб ріжемо кубиками для сухариків, я кладу їх в один шар на важку чавунну сковороду, раскаляю її і зменшую вогонь на мінімум, тільки потім перевертаю їх і сухарики до супу готові!

Коли овочі повністю зваряться, знімаємо каструлю з вогню, вливаємо вершки і занурювальним блендором пюрируем суп. Коли наш супчик стане однорідним і текстура буде шовковистою, приємного жовто – оранжевого кольору, наш суп готовий, пробуємо, якщо чогось не вистачає, додаємо. Повертаємо на вогонь і ще трохи прогріваємо, як тільки підуть бульбашки, вимикаємо!

Наш суп пюре готовий! Наливаємо тарілочку ароматного супу, кладемо ложку сметани (за бажанням) якщо хочете посипте зеленню, насипаємо сухарики, кілька крапель оливкової олії прикрасять суп, і насолоджуємося приємним, дещо солодкуватим супом! Приємного апетиту!