Ніжний овочевий суп пюре з гарбуза – відмінне рішення для вечері!
Інгредієнти
Гарбуз – 400 г | |
Морква – 1 шт. | |
Картопля – 1 – 2 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Соєвий соус – 2 ст. л. або за смаком | |
Імбир – 1 ч. л. (рубленої) або за смаком | |
Сухарі – жменя | |
Бастурма – кілька шматочків | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Зелень рубана | |
Вода – 1 літр |
З недавніх пір я досить часто роблю гарбузовий суп-пюре. Ось ще один нескладний рецепт гарбузового супу-пюре з цікавою гамою смакових відтінків, створюваної за допомогою прянощів і імбиру.
Покроковий рецепт
Гарбуз очистити від шкірки і насіння. М’якоть гарбуза нарізати кубиками. Картоплю почистити, нарізати кубиками. Все викласти в каструлю. Почистити моркву і теж закинути в каструлю. Залити водою і відварити до готовності на слабкому вогні.
Цибуля ріпчаста дрібно нашаткувати.
Обсмажити його на рослинному маслі до золотистого кольору.
Нарізати дрібно імбир.
Відварну гарбуз, картопля, морква, обсмажену цибулю, імбир, соєвий соус, сіль, перець акуратно перекласти в блендер і подрібнити до утворення однорідного пюре. Чашу до верху не заповнюйте, а то шпалери на вашій кухні можуть перетворитися в горошок оранжевого кольору. Не забудьте спробувати крем-суп на смак!
Наповнити глибоку тарілку овочевим суп пюре . По центру викласти житні сухарики і шматочки бастурми.
Порада: Замість бастурми ви можете використовувати смажений хрусткий бекон або копчену ковбаску. Теж дуже смачно!
Приємного апетиту!