Суп-пюре з печериць

Суп-пюре з печериць – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

На сьогоднішній день існує досить велика кількість перших страв. Грибний суп користуються досить великим авторитетом серед людей різного віку.

Інгредієнти

Печериці – 500 грам
Цибуля ріпчаста – 1 цибулинка
Вершки (10% жирності) – 100 мілілітрів
Масло вершкове – 50 грам
Масло рослинне – трохи
Борошно – 2 столові ложки
Чебрець – 1 чайна ложка
Сіль і перець – за смаком

Як приготувати Суп-пюре з печериць

Грибний суп стоїть не на останньому місці в загальному списку супчиків. Про рецепті приготування одного з таких супів я і хочу написати у своїй статті, а саме про суп з печериць. Суп з печериць – легкий і недорогий, до того ж, швидкий у приготуванні.

Покроковий рецепт

Отже, почнемо!
Перше з чого треба почати-це звичайно ж з грибів;). Вимиємо їх. Капелюшки печериць чистимо (очищаємо їх від шкірки). Відріжемо від кожного грибочка ніжки. Ніжки знадобляться для відвару (бульйону). Самі ж капелюшки нарізаємо тоненькими пластинками. Дістаємо цибулю. Розрізаємо навпіл. Нарізаємо цибулину півкільцями.

Беремо каструлю. Наллємо В неї десь 0,5 літра води і ставимо на вогонь. Коли вода нагріється, закидаємо в неї ніжки від наших грибочків і ложечку чебрецю. Варимо приблизно близько 25 хвилин. У процесі варіння буде утворюватися піна. Її, природно, ми що робимо? Знімаємо і викидаємо;). По закінченні часу, зливаємо наш відвар в якусь миску.

Тепер переходимо до смаження. Для цього нам необхідна сковорідка. На неї ллємо трохи олії. Ставимо на плиту. Укладаємо на неї цибулю і капелюшки печериць. Смажимо приблизно 7 хвилин, постійно перемішуючи. Готово! Далі беремо форму від блендера, закидаємо туди наші смажені гриби і відвар (250 мл). Включаємо блендер. У результаті повинна вийде не дуже гарна каша;(.
Дістаємо знову сковородочку. Ставимо на вогник. Додаємо масло вершкове (за рецептом). Просіваємо на сковорідку борошно (за рецептом) і смажимо 2 хвилини. Далі додамо решту 250 мл відвару. Все перемішуємо. Готово!

Наше грибне пюре і борошно з відваром переливаємо в каструлю, перемішуємо і ставимо на плиту. Варимо близько 8 хвилин на помірному вогні. Через 8 хвилин, додамо потрібні за рецептом вершки і, за смаком солимо і перчимо. Додаємо вогонь. Доводимо до кипіння. Повинен вийти досить щільної консистенції супчик. Суп з печериць готовий! Прикрасити сезонної зеленню. Ну от, перше блюдо подано, а Ви ще не за столом;) Приємного апетиту!