Ніжний, вершковий – сочевичний суп стане вашим фаворитом. А приготувати його простіше простого!
Інгредієнти
Сочевиця – 250 гр | |
Вода – 600 мл | |
Картопля – 2 шт. | |
Цибуля – 0,5 шт. | |
Вершки 20% – 100 мл | |
Сіль – за смаком |
Суп-пюре простий у приготуванні. Сочевиця – корисний продукт, багатий білком і харчовими волокнами. Страви з сочевицею легко засвоюються. З сочевиці готують салати, гарніри, але особливо смачним виходить суп.
Для цього супу ви можете вибрати будь-який вид сочевиці. Тільки майте на увазі, що деякі сорти розварюються довше. А, наприклад, червона або жовта чечевиця готуються дуже швидко.
Покроковий рецепт
Сочевицю промити, залити холодною водою і поставити на вогонь. Картоплю і цибулю почистити, нарізати на часточки.
Коли сочевиця закипить, додайте овочі, зменшіть вогонь і варіть до готовності. Вода повинна трохи покривати продукти. Якщо вода википає, додайте трохи окропу.
Як тільки сочевиця з овочами розвариться, приберіть каструлю з вогню. Влийте вершки, посоліть і подрібніть все блендером до пюреобразного стану. Поверніть каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню. Суп готовий.
Розлийте суп по тарілках. Прикрасьте зеленню і подавайте з грінками або булочками.