Це базовий рецепт супів, міняйте крупу і отримуйте нові смаки.
Інгредієнти
курячі стегна – 2 шт. | |
картопля – 4 шт. | |
морква – 1 шт. | |
цибуля – 1 шт. | |
часник – 3 зубки | |
сіль, перець, спеції – за смаком | |
гречка – 5 ст. л. | |
олія – для смаження |
Нехитра і дуже проста страва з крупи. Про корисність гречки можна писати і розповідати багато. Довго зберігає ситість, дасть енергії і выведит токсини. А наявність в супі курки забезпечить білком і наситить організм залізом. Для того, щоб суп не був зовсім прісним, я використовую курячі стегна, шкіру можна зрізати. Калорійність страви приблизно 150 Ккал, так що не бійтеся за свою фігуру.
Покроковий рецепт
Стегенця промити, обсушити, порізати і поставити варитися. Картоплю чистимо і ріжемо, моркву і часник тремо на дрібній тертці, цибулю ріжемо кубиками.
Після закипання м’яса, додаємо картоплю. На сковорідці з олією і обсмажуємо моркву, цибулю і часник до розм’якшення. Додати сіль, перець і спеції.
Відправити зажарку в каструлю і засипати гречку, досолити і додати лавровий лист. Залишити доготавливаться на середньому вогні 15-20 хвилин.
Приємного апетиту!