готуємо тісто
З’єднуємо всі рідкі інгредієнти в мисці, все крім окропу! Починаємо збивати, краще це робити міксером, поступово збільшуючи швидкість.
Коли збили в об’ємну піну, продовжуючи збивати вливаємо окріп. Це робимо дуже акуратно і не поспішаючи, так як можуть зваритися яйця, а цього нам не потрібно. Вливаємо і відразу віником міксера на великій швидкості вмішуємо окріп в суміш.
В іншій чашці просіваємо сухі інгредієнти. Какао краще брати не звичайний магазинний по дешевій ціні, а взяти хороший, справжній, припустимо в кондитерському магазині. Чому це так важливо? Тому що смак бісквіта залежить від какао на 100%.
Перемішуємо, щоб сода і розпушувач рівномірно розподілилися в борошні.
Висипаємо суху суміш в рідку і перемішуємо міксером, на цьому етапі можна перемішати все в ручну, звичайним віником.
випікати близько 25 хвилин
Рівномірно розподіляємо за формами, краще випікати всі коржі окремо і одночасно. Це тісто не любить чекати. Ставимо в духовку, яка заздалегідь розігрілася. Включаємо 170 градусів і перші 25 взагалі не відкриваємо дверцята. Потім дивимося, якщо бісквіт виглядає готовим, підвелися шапочки, то перевіряємо зубочисткою серединку.
Після того як шоколадні бісквіти спеклися, вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і даємо постояти їм у такому вигляді 5 хвилин. Потім виймаємо, кладемо на грати шапочками вниз, знімаємо форму і даємо повністю охолонути.
збираємо тортик
Обрізаємо і збираємо торт або подаємо просто як кекс!