Свинина виходить казково ніжною, а цибуля надає їй незвичні нотки солодкуваті
Інгредієнти
Свинина – 800 гр. Найкраще ошийок | |
Цибуля – 3 шт. | |
Гриби – 300 гр. в моєму випадку були польські, заморожені | |
Вершки 18% – 100 гр. | |
Сіль, перець, трави – 10 р. | |
Олія для смаження – 10 р. |
Важко приготувати свинину так, щоб вона танула в роті. Але мені вдалося! Спасибі моїй польської подрузі за підказку) правда, рецепт трохи змінила. Мої чоловіки були в захваті, а синулька – ой!, ще той вередник.
Покроковий рецепт
Свіженьку (або розморожену) свининку ополоснути і висушити паперовим рушником. Поки наша сковорідка нагрівається на сильному вогні разом з маслом, мяско ріжемо на стейки поперек волокон, шириною десь 1 див. злегка Присипати сіллю і перчиком. Відмінно)
Обсмажуємо на сильному вогні з обох сторін близько 5-7 хвилин до красивого золотистого кольору.
Кожен обсмажений шматочок акуратно кладемо в каструльку з товстим дном. І тим часом ріжемо цибульку півкільцями. Холь сльози котяться, потерпіть – страва того варто) Повірте
На тій же сковорідці обсмажуємо цибулька. Приправляємо. Можна додати каррі, тоді колір буде ще кращим)
У каструльку з м’ясом підлити близько 100 мл окропу і поставити тушкувати на повільний вогонь. Зверху викласти наш карамелізований цибулю. І залишаємо гаситься в спокої до готовності, 30-40 хв.
Принадність) тепер у нас є час на приготування соусу. Якщо у вас свіжі гриби – часу буде потрібно трохи більше, я використовувала заморожені попередньо проварені. У сотейничке злегка підсмажуємо половинку цибулини, порізану на кубики, і додаємо подрібнені гриби, солимо, перчимо. Тушкуємо до готовності, може знадобитися трохи води.
Коли гриби будуть готові, подрібнюємо блендером їх в пюре. Знову повертаємо на плиту і вливаємо вершки. Мммм ідеальне поєднання) Нехай трошки кипнет і соус ГОТОВИЙ!
Ось і всі чудеса! Збираємо всіх учасників на тарілочці) шматочок ніжною свинини, сверхе цибульний конфітюр і поряд самий грибний з усіх грибних соусів. Для особливо голодних можна приготувати гарнір у вигляді відвареного рису або булгуру. Блюдо досить таки ситне, тому краще його не їсти після 18.00)