Дуже красиве блюдо – запечений шматок свинини в тесті. М’ясний рулет виходить соковитим завдяки засмажки з ріпчастої цибулі і помідорів.
Інгредієнти
свинина (м’якоть) – 800 г | |
рослинне масло – для смаження | |
сіль – за смаком | |
чорний мелений перець – за смаком | |
молоко – 150 мл | |
дріжджі – 30 г | |
яйце – 1 шт. | |
цукор – 1 ч. ложка | |
вершкове масло – 50 г | |
борошно – 500 г або більше | |
цибуля ріпчаста – 3 головки | |
помідори – 2 шт. | |
зелень – пучок |
Для даного рецепту м’ясного рулету м’ясо, звичайно, краще купувати на ринку, так як ви повинні бути впевнені, що воно свіже і хорошої якості. Можна використовувати свинячу вирізку.
Запікати м’ясо необхідно з розрахунку 500 г – 25 хвилин. При перевірці готовності м’яса повинен витекти прозорий сік. Рожевий сік говорить про те, що м’ясо ще не готове.
Покроковий рецепт
Приготуємо тісто. Змішаємо сіль, молоко і дріжджі, перемішати. Потім додамо цукор і дамо цій суміші постояти близько 20-30 хвилин, накривши її рушником (але не кришкою).
Через пів години додамо 50 грам вершкового масла, 500 грам борошна і одне яєчко. Замісимо тісто, щоб не липло до рук. Даємо тісту відпочити 20 хвилин, накривши його рушником.
Тепер приготуємо начинку. Обсмажуємо шматок свинини на рослинному маслі на сковороді, попередньо натерши його сіллю і перцем. Смажимо до рум’яності, готовність будемо доводити в духовці. Свинину викласти на тарілку і відкласти в сторону. Раджу м’ясо обернути харчовою плівкою, щоб воно не обветривалось.
Тепер готуємо заправку. Чистимо цибулю дуже дрібно нарізаємо. Помідори миємо й дрібно нарізаємо. Зелень ріжемо. Всі порізані продукти закидаємо на сковороду і обсмажуємо їх на рослинній олії до прозорого кольору цибулі.
Повертаємося до тесту. Розкачуємо тісто в пласт, підрівнюємо краю ножем, роблячи форму прямокутної. Залишилися шматочки тіста можна пустити на прикрасу зверху.
Розкладаємо по всьому периметру, не доходячи до країв по 2 см, підсмажену заправку. Зверху викладаємо обсмажений шматок свинини.
Загортаємо свинину в тісто, добре все запечатуючи.
Залишилися шматочки тіста розкачати смужками і зробити зверху візерунки, поклавши їх навхрест.
Рулет зі свининою змащуємо збитим яєчком і запікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці з розрахунку 25 хвилин 500 грамів м’яса. Готовність м’яса можна перевірити так: робимо надріз, якщо витікає прозорий сік – м’ясо готове. Рожевий сік говорить про те, що м’ясо ще не готове, запікайте ще, але не пересушите м’ясо!
Готовий м’ясний рулет в тесті подаємо трохи остывавшим, нарізаючи на порційні шматочки. Приємного апетиту!