Свинина з ананасами і рисом

Свинина з ананасами і рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Свинина з ананасами і рисом

З свинини, консервованих ананасів і рису басматі можна приготувати надзвичайно смачне блюдо.

Інгредієнти:

– мелена кориця (половина ч. ложки);

– нежирна свиняча вирізка (175 г);

– мелені зерна коріандру (одна чайна ложка);

– вершковий маргарин (16 м);

– ароматний рис басматі (65 г);

– бутон гвоздики (одна штука);

– сіль (за смаком);

– ананасовий сік (12 мл);

– шматочки консервованого ананаса (65 г);

– ріпчаста цибуля (56 р);

– мелений кардамон (половина ч. ложки);

– гаряча вода питна (третину склянки);

– коричневий цукровий пісок (12 м).

Процес приготування:

Нарізати брусками промиту свинину, потім перекласти нарізане м’ясо в глибоку сковорідку і обсмажити у вершковому маргарині, додати бутон гвоздики, насипати подрібнений коріандр та інші прянощі. Готувати м’ясо з прянощами при періодичному помішуванні шість хвилин, потім додати рубаний лук, продовжити процес смаження.

Через дванадцять хвилин влити в сковорідку необхідну кількість гарячої води, тушкувати м’ясо під кришкою на помірному вогні до м’якості.

Окремо відварити рис басматі, злити з каструлі, в якій він варився, всю воду, потім додати шматочки консервованого ананаса, перемішати.

Підготувати глибоку форму з жаростійкого матеріалу, змастити її вершковим маргарином, потім викласти свинину разом з пряним соусом з сковорідки.

Зверху рівномірно розподілити відварений рис, далі влити в форму суміш з ананасового соку і цукрового піску.

Закрити форму фольгою і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на десять хвилин, після закінчення цього часу перекласти свинину з рисом і шматочками ананаса на велику сервірувальне блюдо і подавати в теплому вигляді.