З свинини, консервованих ананасів і рису басматі можна приготувати надзвичайно смачне блюдо.
Інгредієнти:
– мелена кориця (половина ч. ложки);
– нежирна свиняча вирізка (175 г);
– мелені зерна коріандру (одна чайна ложка);
– вершковий маргарин (16 м);
– ароматний рис басматі (65 г);
– бутон гвоздики (одна штука);
– сіль (за смаком);
– ананасовий сік (12 мл);
– шматочки консервованого ананаса (65 г);
– ріпчаста цибуля (56 р);
– мелений кардамон (половина ч. ложки);
– гаряча вода питна (третину склянки);
– коричневий цукровий пісок (12 м).
Процес приготування:
Нарізати брусками промиту свинину, потім перекласти нарізане м’ясо в глибоку сковорідку і обсмажити у вершковому маргарині, додати бутон гвоздики, насипати подрібнений коріандр та інші прянощі. Готувати м’ясо з прянощами при періодичному помішуванні шість хвилин, потім додати рубаний лук, продовжити процес смаження.
Через дванадцять хвилин влити в сковорідку необхідну кількість гарячої води, тушкувати м’ясо під кришкою на помірному вогні до м’якості.
Окремо відварити рис басматі, злити з каструлі, в якій він варився, всю воду, потім додати шматочки консервованого ананаса, перемішати.
Підготувати глибоку форму з жаростійкого матеріалу, змастити її вершковим маргарином, потім викласти свинину разом з пряним соусом з сковорідки.
Зверху рівномірно розподілити відварений рис, далі влити в форму суміш з ананасового соку і цукрового піску.
Закрити форму фольгою і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на десять хвилин, після закінчення цього часу перекласти свинину з рисом і шматочками ананаса на велику сервірувальне блюдо і подавати в теплому вигляді.