Чарівне соковите блюдо – свинина з грибами у винному соусі.
Інгредієнти
Свиняча вирізка – 120-150 г (1 шматочок) | |
Гриби шампіньйони – 5 шт. | |
Борошно – 2 столові ложки | |
Вино біле сухе – 50 мл | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Огірки – 1 шт. | |
Помідори – 1 шт. | |
Зелень – гілочка |
Якщо ви запитаєте, яке блюдо мені найбільше подобається на сьогоднішній момент, мабуть, я відповім – свиняча відбивна, і саме з вирізки. Страви з свинячої вирізки готуються легко і швидко. Якщо не перетримати свинину на вогні, виходить ніжне і соковите м’ясо.
Свинина з грибами в винному соусі готуватися зі свинячої вирізки і грибів шампіньйонів. Свиняча вирізка – це не просто вирізаний шматок м’якоті без жил і кісток, а певна м’яз, що проходить уздовж внутрішньої сторони хребта свині в поперекової частини. Так що якщо ви не сплутаєте вирізку з звичайним шматком м’якоті з лопатки або стегна, страва у вас вийде просто чарівним! Вирізка готуватися дуже швидко, тим більше, якщо її трохи відбити. Якщо м’ясо не пересмажити, воно виходить м’яким і соковитим. У додатку йде і соус з білого вина. Алкоголь при поїданні страви не відчувається, та як все градуси випаровуються при готуванні. Бажано використовувати біле сухе вино, соус виходить красивий і ніжніший. Загущает соус борошно, в якій обвалюється попередньо свиняча відбивна. З таким м’ясом чудово буде поєднуватися картопляний гарнір або рис з овочами. Зазначене кількість інгредієнтів розрахована на 1 порцію, тому збільшіть кількість продуктів, якщо чекаєте гостей.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Свинячу вирізку промити, обсушити, видалити жили. Нарізати м’ясо свинини на 3 великих шматки.
Взяти 1 відрізаний шматочок вирізки, поставити свинячий «бочонок» вертикально…
….відбити кухонним молоточком (під час відбивання, по можливості, намагайтеся м’яса надати форму кола).
М’ясо посолити, поперчити з обох сторін. Сформувати з м’яса коло, зібравши краю руками.
Борошно висипати на плоску тарілку. Обваляти м’ясо з обох сторін у борошні.
Смажити свинячу відбивну на рослинному маслі на середньому вогні з 2-х сторін до золотистої скоринки.
Поки смажитися м’ясо, помити гриби, обсушити. Кожен гриб нарізати на 4 частини. Закинути на сковороду з вже підсмаженим м’ясом. Смажити печериці з м’ясом ще 3 хвилини.
Потім влити вино і все протушкувати. (По закінченні готування повинне залишатися трохи винного соусу. Соус буде трохи густим, і його теж подають з м’ясом).
Готову відбивну подавати з грибами, полив винним соусом, прикрасивши тарілку свіжими овочами. Можна подавати в картопляним гарніром або рисом.
Приємного апетиту!