М’які, соковиті і ароматні – стейки в винному маринаді!
Інгредієнти
Яловичина – 500 гр. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Ялівець – 8 шт. | |
Хмелі-сунелі – 1 ч. л. | |
Вино червоне сухе – 120 мл | |
Сіль – 1 ч. л. за смаком | |
Чебрець – 5 шт. |
Стейк з яловичини – страва дуже легка в приготуванні і дуже смачне. Краще всього вибирати для стейка яловичу вирізку. Смак м’яса безпосередньо залежить від маринаду, тому йому і слід приділити основну увагу. Чебрець додасть страві тонкого смаку, а ягоди ялівцю дадуть страви тонкий підкопчений відтінок. Основна фішка маринаду, звичайно ж, вино – червоного сухого сорту. Краще всього вибирати вина безпосередньо рекомендовані до м’яса. Також, дуже добре грають в маринаді хмелі-сунелі, надаючи стейках легкий відтінок коріандру.
Покроковий рецепт
Підготувати інгредієнти для стейка. Вино краще брати червоне, сухих сортів. Я використовую вино Шато де Руж. Зачистити яловичину і очистити цибулю.
Нарізати м’ясо на стейки товщиною в 1 см.
Посолити м’ясо, злегка поперчити. Яловичину відбити злегка молоточком або ножем.
Нашаткувати цибулю уздовж кожної половинки.
Розчавити площиною ножа ягоди ялівцю, розібрати на гілочки чебрець.
Яловичину засипати зеленню, ягодами і спеціями.
Залити стейки келихом вина.
Ретельно перемішати м’ясо з маринадом і залишити наполягати. Краще всього наполягати стейки близько 6 годин.
На гриллевую або звичайну сковорідку викласти обсушені паперовим рушником стеки. Обсмажити м’ясо на сковороді до потрібної ступеня прожарки. У мене – medium rare, тому обсмажую стейки на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку.
Зняти готове м’ясо зі сковороди. Дати м’ясу “відпочити” не менше п’яти хвилин. Потім розрізати стейк на шматочки і подавати до столу разом з гострим соусом або гірчицею. Приємного апетиту!