Підготувати інгредієнти для стейка. Вино краще брати червоне, сухих сортів. Я використовую вино Шато де Руж. Зачистити яловичину і очистити цибулю.
Нарізати м’ясо на стейки товщиною в 1 см.
Посолити м’ясо, злегка поперчити. Яловичину відбити злегка молоточком або ножем.
Нашаткувати цибулю уздовж кожної половинки.
Розчавити площиною ножа ягоди ялівцю, розібрати на гілочки чебрець.
Яловичину засипати зеленню, ягодами і спеціями.
Залити стейки келихом вина.
Ретельно перемішати м’ясо з маринадом і залишити наполягати. Краще всього наполягати стейки близько 6 годин.
На гриллевую або звичайну сковорідку викласти обсушені паперовим рушником стеки. Обсмажити м’ясо на сковороді до потрібної ступеня прожарки. У мене – medium rare, тому обсмажую стейки на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку.
Зняти готове м’ясо зі сковороди. Дати м’ясу “відпочити” не менше п’яти хвилин. Потім розрізати стейк на шматочки і подавати до столу разом з гострим соусом або гірчицею. Приємного апетиту!