Стейк з яловичини у винному маринаді

Стейк з яловичини у винному маринаді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати інгредієнти для стейка. Вино краще брати червоне, сухих сортів. Я використовую вино Шато де Руж. Зачистити яловичину і очистити цибулю.

Нарізати м’ясо на стейки товщиною в 1 см.

Посолити м’ясо, злегка поперчити. Яловичину відбити злегка молоточком або ножем.

Нашаткувати цибулю уздовж кожної половинки.

Розчавити площиною ножа ягоди ялівцю, розібрати на гілочки чебрець.

Яловичину засипати зеленню, ягодами і спеціями.

Залити стейки келихом вина.

Ретельно перемішати м’ясо з маринадом і залишити наполягати. Краще всього наполягати стейки близько 6 годин.

На гриллевую або звичайну сковорідку викласти обсушені паперовим рушником стеки. Обсмажити м’ясо на сковороді до потрібної ступеня прожарки. У мене – medium rare, тому обсмажую стейки на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку.

Зняти готове м’ясо зі сковороди. Дати м’ясу “відпочити” не менше п’яти хвилин. Потім розрізати стейк на шматочки і подавати до столу разом з гострим соусом або гірчицею. Приємного апетиту!