Свинина з яблуками – ситне друга страва до святкового столу!
Інгредієнти
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Часник молодий – 1 пучок | |
Масло рослинне – 1 ст. л. | |
Суміш спецій – за смаком | |
Свинина – 450 г | |
Сіль – за смаком | |
Яблука – 3 шт. | |
Соєвий соус – 2 ст. л. |
Свинина з яблуками в часникової заправки – це смачне, пікантне і ароматне блюдо простого приготування. М’ясо містить у смаку, м’яке, соковите і дуже апетитне. Запечені яблука відмінно доповнюють свинину, особливо, якщо їх збити запеченими і подавати як соус.
Покроковий рецепт
Натерти свинину сіллю і сумішшю перців.
Збити в блендері соєвий соус з зеленим часником, олією та цибулею.
Натерти м’ясо часниковою заправкою і залишити на півгодини, а краще всього – на цілу ніч у холодильник маринуватися.
Очистити яблука від серцевини і відправити у форму з маринованою свининою. Відправити блюдо в духову шафу, розігрітий заздалегідь до 180-200 градусів. Запікати свинину до білого розрізу під кришкою або шаром фольги.
За п’ять хвилин до готовності м’яса відкрити кришку, щоб свинина зарум’янилася.
Подавати ароматне, смачне і соковите м’ясо до столу!
У розрізі свинина має легкий рожевий відтінок, м’ясо соковите, м’яке і смачне. Приємного апетиту!