Дуже смачне і ситне блюдо! Пальчики оближеш.
Інгредієнти
Свинина – 500 гр | |
Цибуля – велика цибулини | |
Майоран – щіпка | |
Сіль – за смаком | |
Чорний перець – за смаком | |
Сир – 150 гр | |
Сметана – 3 ст. л. | |
Гриби – 100 гр |
Свинина з грибами стане прекрасним доповненням до обіднього столу. Її можна подавати з будь-яким гарніром, вона буде однаково хороша.
Покроковий рецепт
Так як свинина готується в духовці, то слід розігріти її заздалегідь до 220 градусів. Поки духовка гріється займемося підготовкою інгредієнтів.
Свинину необхідно нарізати невеликими шматочками. Посолити і поперчити її.
Лук очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
Додати порізану цибулю до свинини, додати Майоран. Майоран підкреслить смак свинини.
Для приготування я використовую печериці, але це можуть бути будь-які гриби на ваш розсуд. Гриби необхідно ретельно промити в проточній воді і очистити від плівки на шапочках.
Очищені гриби ріжемо на невеликі шматочки.
Додаємо гриби до свинини, перемішуємо. Потім додаємо три столові ложки сметани і ретельно перемішуємо.
В підготовлену форму для запікання необхідно викласти свинину з грибами, розподілити рівномірно і додати пів склянки води.
Накрити форму. Я використовую фольгу. Для цього потрібно ретельно запакувати краю форми. Відправляємо в духовку на 1,5 години.
Сир потрібно потерти на крупній тертці.
Через 1,5 години дістаємо форму з духовки, знімаємо фольгу і посипаємо м’ясо сиром. Запікаємо протягом 30 хвилин.
Свинину добре подавати з картопляним пюре і свіжою зеленню Приємного апетиту!