Гювеч — традиційне блюдо болгарської кухні. Рецепт свинячої печінки з грибами, запечена в гювече (глиняному горщику) не складний, не дивлячись великий перелік продуктів.
Покроковий рецепт
Свинячу печінку вимочуємо, не менше однієї години в прохолодній воді. Після цього нарізаємо скибочками і обвалюємо в будь борошні.
Всі продукти нарізаємо на невеликі шматочки. У жирі злегка обсмажуємо печінку, дістаємо її, а на жирі, що залишився злегка тушкуємо овочі.
У гювече (глиняному горщику) перекладаємо тушковані овочі, потім рядами, злегка обсмажену печінку і все заливаємо соусом. Зверху викладемо порізані півкільцями помідори і посипаємо зелений цибулею. Накриваємо кришкою.
Випікаємо близько 30 хвилин, знімаємо кришку і залишаємо в розігрітій духовці ще хвилин на 20.