Свиняча печінка з грибами і помідорами, запечена в гювече

Свиняча печінка з грибами і помідорами, запечена в гювече – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гювеч — традиційне блюдо болгарської кухні. Рецепт свинячої печінки з грибами, запечена в гювече (глиняному горщику) не складний, не дивлячись великий перелік продуктів.

Покроковий рецепт

Свинячу печінку вимочуємо, не менше однієї години в прохолодній воді. Після цього нарізаємо скибочками і обвалюємо в будь борошні.

Всі продукти нарізаємо на невеликі шматочки. У жирі злегка обсмажуємо печінку, дістаємо її, а на жирі, що залишився злегка тушкуємо овочі.

У гювече (глиняному горщику) перекладаємо тушковані овочі, потім рядами, злегка обсмажену печінку і все заливаємо соусом. Зверху викладемо порізані півкільцями помідори і посипаємо зелений цибулею. Накриваємо кришкою.

Випікаємо близько 30 хвилин, знімаємо кришку і залишаємо в розігрітій духовці ще хвилин на 20.