Ніжна свиняча відбивна з апельсином під сирною скоринкою, запечена в духовці.
Інгредієнти
Свинина вирізка – 300 г | |
Апельсин – 2 кружечка | |
Гірчиця – 20 р | |
Сир – 50 г | |
Сіль – за смаком | |
Чорний мелений перець – за смаком | |
Олія рослинна – 1 столова ложка | |
Трави – за бажанням я не додавала |
Свиняча вирізка чудово підходить до даного страві. Страву можна назвати і м’ясом по-французьки, тільки з апельсином. Апельсин з травами надає яскраві смакові нотки.
М’ясо відбивається і запікається в духовці з апельсином під сиром. Це блюдо підійде і для домашнього вечері, і для урочистого випадку.
Покроковий рецепт
Свинячу вирізку нарізати на шматочки завтовшки 2 пальця. Кожен шматочок відбити (щоб бризки не летіли в різні сторони, я відбиваю м’ясо в целофановому пакеті). М’ясо посолити, поперчити з обох сторін.
Сформувати руками з відбитого стейка коло.
Апельсин нарізати кружками, обрізати шкірку, видалити кісточки. Викласти на м’ясо апельсинове колечко.
Не закриту частину відбивною рясно змастити гірчицею.
Всі присипати дрібно тертим сиром.
Відбивні викласти в вогнетривке блюдо, выстеленное пекарської папером або фольгою і злегка змащене олією. Запікати м’ясо з апельсином близько 15 хвилин або до готовності при температурі 180 градусів.
А-ля “м’ясо по-французьки” можна подавати до столу. Приємного апетиту!