Зі свинячої вирізки виходить ніжне соковите блюдо (в даному разі не плутайте, вирізка – це не м’якоть, а ніжне м’ясо, вирізане вздовж поперекових хребців туші).
Інгредієнти
Сік лимона – 1 столова ложка | |
Мед – 20 г | |
Розмарин – 1 столова ложка (або свіжий) | |
Імбир – 1 столова ложка | |
Інжир – 2-3 шт. | |
Свиняча вирізка – 500 г |
Захотілося поекспериментувати і приготувати свинячу вирізку з інжиром. Адже інжир відмінно поєднується зі свининою, а так само з бараниною, яловичиною, індичкою… Чудово додати якісь горішки або твердий сир, але це вже інша історія… В процесі приготування важливо протримати належне час м’ясо в медово – імбирному маринаді. При запіканні, м’ясо головне не перетримати в духовці, інакше воно може вийти сухим. Смак м’яса виходить пікантним кисло – солодким, а інжир не надає велику насолоду. Вирізку краще подавати на стіл відразу ж, так як після вторинного розігріву м’ясо стає сухуватим. Рецепт фаршированої свинячої вирізки нижче…
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Змішати в не великій чашці 1 столову ложку свіжовичавленого лимонного соку, 20 г рідкого меду, 1 чайну ложку сухого розмарину і 1 столову ложку імбиру, натертого на дрібній тертці.
На рівній поверхні розстелити харчову плівку. Викласти на плівку по всій поверхні приготований маринад.
Загорнути в плівку з імбирно – медовим маринадом свинячу вирізку. Прибрати в холодильник на 1 годину (можна залишити і на більший час).
Поки вирізка маринується приготувати начинку. Інжир гарненько помити, обсушити, нарізати на шматочки середнього розміру. Якщо інжир великий, досить 2-х штук.
Дістати вже промаринованную свинячу вирізку. Гострим ножем по всій довжині м’яса зробити горизонтальний надріз, не дорізуючи до кінця близько 1,5 см. М’ясо посолити, поперчити за смаком.
Викласти в серединку м’яса шматочки інжиру.
Краї м’яса зімкнути і обв’язати ниткою, щоб при запіканні начинка не випала (якщо начинка стирчить з м’яса, нічого страшного, так і повинно бути). Фаршировану свинячу вирізку з інжиром укласти на решітку, під решітку поставити глибоке деко (для збору жиру). Відправити свинячу вирізку в духовку, розігріту до 200 градусів на 20-30 хвилин (якщо зверху почне горіти, накрийте верх пекарської папером або фольгою, глянсовою стороною вгору).
Готового м’яса перед подачею дати відпочити 5-10 хвилин. Подавати запечену свинячу вирізку, фаршировану інжиром до столу, нарізавши попередньо великими шматочками.
Фарширована вирізка чудово поєднується з брусничним соусом. При бажанні, страву прикрасити зеленню і овочами.
Приємного апетиту!