Свинячі стейки з соусом чімічуррі

Свинячі стейки з соусом чімічуррі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Свинину вимити і обсушити паперовими кухонними рушниками. Для стейків підійдуть такі частини свинини, як: філе, ошийок, стегно або лопатка.

Нарізати м’ясо на шматочки, товщиною в 1,5 пальця.

Тепер можна взятися за приготування аргентинського соусу чімічуррі. Для цього потрібно подрібнити кінзу і петрушку, пропустити через прес зубчики часнику. Змішати інгредієнти з рослинним маслом, медом, перцем, лимонним соком, сіллю і винним оцтом. Залишити соус настоюватися.

Обсмажити стейки на сковороді-гриль. У моєму випадку це по одній хвилині з кожної сторони.

Викласти стейки в форму для запікання і відправити на п’ять хвилин в розігріту духовку. Важливо пам’ятати про те, що свинина – не яловичина, і стейки з неї не мають ступеня прожарки. Тому, важливо, щоб стейк при розрізі був м’яким, пружним, але не кровил.

Дати стейкам відпочити кілька хвилин і подавати до столу разом з соусом чімічуррі!

Приємного апетиту!