Фарш можна використовувати абсолютно будь-який, але я віддала перевагу свинячому.
Інгредієнти
Фарш свинячий – 400гр | |
Печериці – 300гр | |
Цибуля – 1шт | |
Часник – 3 зубчики | |
Рис – 80гр | |
Яйце – 1шт | |
Борошно – 2ст.л | |
Сир – 50гр | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Сметана 15% – 4ст.л | |
Томатний соус – 4ст.л | |
Болгарський перець – 0,5 шт | |
Зелень – за смаком |
Це просте у приготуванні і дуже смачне блюдо. Додані овочі надають тефтелі особливу пікантність, а шматочки сиру додають нотку ніжності і приємний аромат.
Покроковий рецепт
Підготуємо необхідні інгредієнти. Першим ділом на 10 хвилин ставимо варитися рис, потім охолодити його. Поки вариться рис, очищаємо від лушпиння цибулю і часник, знімаємо шкірку з грибів. Нарізаємо кубиками сир.
Потім на дрібні або середні кубики нарізаємо овочі (половину грибів, цибуля і часник) і додаємо до фаршу.
Далі ми додаємо до фаршу яйце, борошно, солимо і перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо. Тут ви також можете додати ваші улюблені спеції.
З отриманого фаршу, змоченими в холодній воді руками, формуємо круглі тефтелі і в кожну додаємо 1-2 кубики сиру. В цьому і буде полягати весь сюрприз.
Перекладаємо сформовані тефтелі на добре розігріту з рослинною олією сковороду і обсмажуємо 5 хвилин на кожній стороні. Тим часом готуємо соус ( змішуємо сметану і томатний соус, можна додати трохи води для збільшення об’єму) і шаткуємо залишилися овочі та зелень.
Тепер перекладає обсмажені тюфтельки на деко, поливаємо соусом і зверху посипаємо овочами і зеленню. Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при 180
На гарнір до цього блюда може підійти що завгодно, а я зупинила свій вибір на картоплі пюре. Всім приємного апетиту.