Зрази виходять дуже смачні і ароматні.
Інгредієнти
Фарш свинячий – 0,5 кг. | |
Часник – 1 головка | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Корінь імбиру – 50 гр. | |
Мускатний горіх – 1/2 шт. | |
Кардамон чорний – 1-2 шт. | |
Зелень заморожена – 1 столова ложка | |
Яйце куряче – 1 шт. | |
Масло вершкове – 50 гр. | |
Стручкова квасоля – 200 гр. | |
Гарам масала – 1/2 їдальні ложки | |
Розмарин сушений – 1 столова ложка | |
Кумін – 1 столова ложка | |
Кардамон зелений – 7-10 шт. | |
Чорний кмин – 1 столова ложка | |
Батон – 2-3 шматочки | |
Перець чорний мелений – 1 чайна ложка | |
Молоко – 100 мл | |
Манна крупа – 2 столові ложки | |
Порошок манго – 2 столові ложки | |
Коріандр цілий – 1 столова ложка | |
Насіння пажитника – 1 столова ложка | |
Сіль – за смаком |
Рецепт страви привезений зі столиці Індії.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти.
Стручкову квасолю відварити близько 5 хвилин в киплячій підсоленій воді.
Батон замочити в молоці.
Цибулю натерти на дрібній тертці в фарш.
У фарш додати яйце, заморожену зелень, чорний мелений перець, манну крупу, сіль, батон. Замісити фарш.
Для начинки змішати корінь імбиру, часник, мускатний горіх, кардамон чорний, порошок манго, гарам масалу, розмарин, кумін, коріандр, насіння пажитника, чорний кмин, кардамон зелений. Перетерти все в блендері. Додати відварену квасолю і ще раз перетерти всі разом.
Форму для запікання змастити вершковим маслом і кілька шматочків покришити.
Сформувати зрази, всередину кожної покласти начинку, укласти у форму для запікання і поставити в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 40-50 хвилин.
Готові зрази. Подавати з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!