Пишні котлети з курячої печінки

Смачне і бюджетне блюдо для всієї родини

Інгредієнти

свіжа куряча печінка – 1/2 кг
цибулина (велика) – 1 шт.
яйце – 1 шт.
розпушувач для тіста – 1 упаковка
сіль – щіпка
борошно – 2 ст.

Як приготувати Пишні котлети з курячої печінки

Куряча печінка незаслужено вважається недорогим, бюджетним продуктом. При цьому, вона легше засвоюється організмом, ніж яловича або свиняча, а за вмістом заліза нічим їм не поступається. До того ж, куряча печінка легше в приготуванні. З нею впорається навіть новачок на кухні. Всі страви виходять дуже ніжними, смачними, без гірчинки.

Покроковий рецепт

1. Готуємо інгредієнти: цибулю очищаємо, печінку розморожуємо. Печінка не треба вимочувати в молоці, вона відразу придатна для приготування.

2. Курячу печінку разом з цибулею перемелюємо на м’ясорубці.

3. Вбиваємо яйце, солимо, перчимо. Можна присипати улюблені приправи, вони поліпшать смак страви.


4. Засипаємо просіяне борошно. Ретельно вимішуємо. По консистенції отримана маса повинна нагадувати тісто для оладків.

5. Смажимо котлети на середньому вогні, на добре прогрітій сковороді у великій кількості олії. Приблизно за 7-10 хвилин з кожного боку. Спочатку при закритій кришці, після перевертання, відкриваємо кришку.

6. Подаємо з будь-яким гарніром. Особливо вдале поєднання – з картопляним пюре на молоці і вершковому маслі.

Дивіться також:  Ніжні котлети з індички