Смачна і ароматна закуска для будь-якого випадку!
Інгредієнти
Свиняча печінка – 600 г | |
Куряча грудинка – 350 г | |
Гриби – 100-150 г печериці | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Ягоди ялівцю – 5 шт. | |
Лимонний сік – 1 ч. л. | |
Чебрець – 5 шт. | |
Прованські трави – 1/2 ч. л. | |
Суміш перців – 3 г | |
Вершкове масло – 50 г |
Цей пряний і ніжний паштет стане відмінним доповненням для бутербродів, канапе або снеків. Гриби надають йому аромату, лимонний сік створює оксамитову консистенцію паштету, а масло надає приємного вершкового відтінку. Готуватися такий паштет вкрай легко, зберігати його можна близько 5-ти днів в холодильнику, після чого просмажити на сковорідці і можна зберігати ще близько трьох днів або використовувати для страв з макаронами.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для паштету. Печінка добре вимити і попередньо замочити в молоці для позбавлення від гіркоти приблизно на годину.
Помістити свинячу печінку в ємність і залити водою. Додати трохи солі, кілька гілочок чебрецю і ягоди ялівцю. Печінка відварити до готовності.
Курячу грудинку гарненько вимити і залити водою. Додати трави, ялівець і шматочки очищеної моркви.
Печериці помити і дрібно нашаткувати. Цибулю нарізати кубиком.
Обсмажити гриби на вершковому маслі разом з цибулею до готовності.
Готову печінку, м’ясо і моркву дістати з бульйону і нарізати на невеликі шматочки.
Подрібнити в блендері куряче філе.
Моркву і печінка подрібнити з невеликою кількістю бульйону і половиною смажених грибів.
З’єднати всі компоненти паштету, додати чайну ложку лимонного соку і спеції за смаком. Якщо паштет трохи сухуватий, потрібно додати ще масла і бульйону. Приємного апетиту!