У святкове меню можна включити оригінальну закуску з яблук, фаршировані курячим м’ясом.
Інгредієнти:
– міцний курячий бульйон (третину склянки);
– охолоджене вершкове масло несолоне (46 м);
– куряче філе без шкірки (420 г);
– червоні яблука без дефектів великі (вісім штук);
– домашня сметана густа (58 мл);
– мелений кмин (третина ч. ложки);
– лимонний сік свіжовичавлений (38 мл);
– високосортний борошно пшеничне просеянная (12 м);
Відварити куряче філе, потім розрізати його на невеликі шматочки, перекласти в миску, після цього приготувати густий сметанний соус.
Насипати на сковорідку необхідну кількість пшеничного борошна і при постійному помішуванні обсмажувати її насухо кілька секунд.
Влити в невеликий сотейник половину порції сметани, довести її до кипіння, влити необхідну кількість курячого бульйону, перемішати, продовжити процес прогрівання на слабкому вогні.
В окремий посуд насипати обсмажене борошно, додати решту сметану, перемішати, відправити цю суміш в сотейник з киплячою сметанною сумішшю.
Перемішати сметанний соус, продовжити процес його варіння до того моменту, поки він не загусне, потім додати трохи лимонного соку, насипати мелений кмин. Перемішати ще раз сметанний соус, прибрати його з плити і остудити, після цього яблука промити, вирізати у кожного плоду серединку.
Далі в утворені отвори викласти рівними порціями курячі шматочки, влити сметанний соус, зверху викласти по одному невеликому брусочку вершкового масла.
Підготувати деко, викласти в нього фаршировані яблука, потім відправити їх в духовку і запікати 185 градусах до готовності.