Це святкове блюдо з картоплею і сиром, можна використовувати як гарнір до курки. Перець в картопляне блюдо додавати не рекомендується, так як він моментально переб’є дивовижний смак горгонзоли.
Інгредієнти
розм’якшене масло вершкове солодке – 50 гр | |
бульби картоплі середнього розміру – дванадцять штук | |
морська тонкомолота сіль – за смаком | |
сир горгонзола – 140 гр |
Це святкове блюдо з картоплею і сиром, можна використовувати як гарнір до курки. Перець в картопляне блюдо додавати не рекомендується, так як він моментально переб’є дивовижний смак горгонзоли.
Покроковий рецепт
Почистити промиті бульби картоплі, потім нарізати їх невеликими скибочками, підготувати велику сковороду, розтопити в ній достатня кількість вершкового масла.
Як тільки масло повністю розтопиться, викласти в нього картопляні часточки і до золотистого відтінку обсмажувати їх при періодичному помішуванні близько двадцяти хвилин на тихому вогні.
Далі нарізати невеликими шматками горгонзолу, після цього підготувати не дуже велику форму з високими стінками, влити в неї залишки масла з сковороди, потім викласти половину картопляного часточок. Зверху розкласти половину порції нарізаною горгонзоли, потім на сирний шар викласти залишився картоплю, посолити картоплю.
Зверху розподілити залишки горгонзлы, після цього поставити форму з картоплею і сиром в духовку і запікати хвилин п’ятнадцять при 180 градусах, за бажанням в процесі готування картопляне страву можна збризнути невеликою кількістю свіжовіджатого лимонного соку.
Подавати картоплю з сиром у гарячому вигляді до запеченої або обсмаженої курки.